Några rader en tisdag i maj

 Nästan två månader sedan förra inlägget. Skärpning bloggskrivaren! Bäst att fylla på medan det ännu finns läsare kvar.

Brukar kommentera väderläget för dagen. Kallt, var rubriken för en tid sedan och  Snöblandat senast. 

Vad blir rubriken idag? Jo regn kanske, men temperaturen något mer vår- eller sommarlik i jämförelse med den nästa ojämförligt kyliga aprilmånaden - och för den delen inledningen av maj.

Men visst brukar valborgsmässoafton vara kylslagen när körsången ljuder över huttrande åhörare.  Snöfritt är det i alla fall här nere. I Storuman minns jag att snön brukade gå upp till stövelskaften vid Folkhögskolan och den traditionsenliga brasan.

Har hunnit med att bli besprutad en gång sedan sist. Moderna blev varumärket på vaccinet och för en gammal försäkringsman hajade jag till eftersom detta också var namnet på en uppstickare i försäkringsbranschen som vi mäklare/förmedlare kunde lägga bland alternativen till våra kunder. Moderna försäkring, stod det nog på försäkringsbreven, men vi sa alltid bara Moderna.

Lite sport. Lidköpings fotbollsdamer spelar i elitettan. Gångna helg var Morön på besök.

Drabbningen gavs rejält med utrymme i NLT- lokaltidningen , inte minst eftersom hemmalaget vann matchen. Men ingenstans kunde man läsa att motståndarna  kom från Skellefteå, bara en intetsägande information om att det handlade om ett norrlandslag.

Norrlansgränsen brukar dras i Gävletrakten och därifrån är det ju några mil upp till norra Västerbotten. Skärpning sportskrivaren! 

Bifogar några bilder. Ha de gott. Vi hörs!


Adekvat utrustning för dagen

Regnavbrott på centrecourt

Bättre väder i lördags, men ingen värme

Ett stopp vid fontänen hör till på  promenaden

Populära inlägg i den här bloggen

Nyskrivet

Glimtar ur ett författarliv - en betraktelse från 2004

Palt