God Jul!

- När jag var liten, brukar Edith säga. Hon menar då två år , till skillnad från nu- drygt tre och ett halvt.

Ibland kan jag se henne från fönstret här uppe i lägenheten. Är hon verkligen inte större? Hon ter sig ju nästan som en kompis till oss när vi går våra morgonpromenader på helgerna. För en tid sedan blev vi passerade av tre yngre kvinnor inne i stan. De småpratade och såg ut att ha trevligt tillsammans.

- Där gick tre kollegor, kommenterade Edith. Snabb på att uppfatta nya ord, hon hade nog hört mamma prata om några arbetskamrater.

Promenaden går i samma sträckning varje gång. Ner till den stora lekplatsen i Stadsträdgården. Förbi sjukhuset där hon varit på besök och blivit lite ledsen, men gladare när hon fick en tatuering som tröst. Därefter gungan, rutschkanan och lite improviserade lekar. Som sist när farfar fick agera ankmonster och gömma sig bakom träden. Därefter tar hon plats i vagnen igen och vi går förbi just ankorna, in mot torget med en smoothie i ena näven och en av farmors hembakta bullar i den andra.

Två timmar är lagom innan vi återvänder hem. Sedan i våras, utan att avsluta uppe i lägenheten. Vilket hon saknar säger hon, men förstår samtidigt att det är corona. "Dit får jag inte gå nuförtiden" .

Det blir en annorlunda jul i år, men morgonpromenaderna lär inte ändras på ett tag. Och vilken gåva att ha barn i vår närhet och höra alla funderingar om tomtar och julönskningar.

Två dagar före jul faller ett stilla regn ute. Mörkret är kompakt så här i morgonstund, men vi går mot ljusare tider åtminstone vad gäller dagsljuset. Och visst tror vi på en återgång till det normala för övrigt också.

Bästa julhälsningar till Er alla och ett Gott Nytt År! Bloggskrivaren lär vara tillbaka. Vi hörs!




Populära inlägg i den här bloggen

Nyskrivet

Glimtar ur ett författarliv - en betraktelse från 2004

Palt