Advent i stan

 


Frostigt ute. Ingen snö än så länge, förutom ett par flingor häromdagen som försvann lika fort som de kom. Dagens fotoillustration ska påminna om att det är första advent på söndag. Ställde först ljuset ute på balkongräcket. Kan se vanskligt ut, men idag är det kav lugnt. Avbröt när en granne tittade upp och hejade. Han såg förvånad ut och undrade vad jag hade i görningen. Valde därefter en plats i köket, för säkerhets skull och för att inte väcka anstöt. Och, om någon, borde väl jag som gammal försäkringsman veta att man inte eldar på balkonger.

Vad händer annars i Lidköping? En hel del och mycket står att läsa i lokalbladet NLT, även om tidningen bara kommer ut tre dagar i veckan. Men det är klart, den digitala versionen finns ju dagligen.

Nere vid Vänerstranden har en längre tid planerats för en rejäl upplyftning. Hamnstaden kallas projektet och intresserade som räknat med att sitta i en fin takvåning med strandläge och blicka ut över Vänern har väntat länge nu. Olika hinder har kommit i vägen och det hela drar ut på tiden. Någon frågar sig, kommer det någonsin att bli av? Hamnstad, famntag, klapp eller kyss. Den som lever får se, men det känns inte meningsfullt för en som närmar sig 70-strecket, att tro på en framtid i de där husen.

Hårda bud är det för många i dessa tider. Bandylaget är igång även om de får spela i vår fina hall inför tomma läktare. Ivriga supporters längtar givetvis framåt, fram till de kan trängas på läktaren igen. Riktiga huliganfasoner finns tyvärr bland några som själva kallar sig supporters. Ett par Villaspelare valde en annan klubb inför säsongen. Inte populärt och några personer drar sig inte för att vandalisera egendom och hota de aktuella spelarna. Vi är visst inte skyddade från riktiga stollar, bara för att vi bor i en småstad - den vanligtvis trygga. Men det är klart, notiserna från polisrapporterna i tidningen vittnar ju om att vi inte lever i en fredad zon, inte ens i Lidköping.

Ha en fin advent. Håll avstånd och håll käft! Alltså andas inte för nära någon annan. Vi hörs!

Populära inlägg i den här bloggen

Nyskrivet

Glimtar ur ett författarliv - en betraktelse från 2004

Palt