...och syren


Idag passar det att skriva blogg, kanske någon tänker. Visst har sinnet blivit något lättare nu då sommarvärmen slagit till och den kalla sjövinden mojnat. Andra dagar kan det vara svårare att krama ens ett par rader ur den kreativa ådran.

Och vill man haka upp sig på livets förtretligheter går det bra även en solig dag, men restriktioner och ovisshet passerar lättare idag. När värmen lägger en försonade slöja över ens medvetande.

Tänkte illustrera min text med en bild på vardera en hägg och en syren. Men upptäckte med hustruns hjälp att det andra fotot också var en syren, nämligen en vit sådan. Så det blir inget skrivet om att vi befinner oss mellan hägg och syren, i alla fall inte med fotobevis.

Vad gör man utan Facebook? Ja det är bara att tänka efter.
 Sånt som man sysslade med före... ja, i mitt fall 2010.
 Men numera, inte skulle jag ha några läsare till min blogg utan att puffa på Facebook. Och inte skulle bekräftelseförrådet vara så till bredden fyllt, om det in vore för alla välmenande tummar på tidslinjer och glada foton.
 Ändå är just de här sociala mediet upphov till en ansenlig mängd förtretligheter.

 Alltid retar man sig på nåt.
Skriver inte folk för mycket, så skriver de för lite och inte minst om fel saker och ämnen.  Och självgodheten tenderar att ta överhanden både här och där. Antingen är man sällsynt godhjärtad eller i egna ögon, tämligen begåvad. Det är bara att välja uttryck. Här skaffar man en egen profil, helt gratis. Gratis förresten, tid är ju pengar. För tid lägger vi på fejjan, kom inte och säg något annat.
Och mitt i allt - rätt skoj. Oftast. Och svårt att vara utan. Men lagom är bäst. Det gäller att inte överkonsumera något här i livet.

Och nu ska tiden användas till något annat. En promenad i högsommarvärmen.

Ha de gott. Vi hörs!


Populära inlägg i den här bloggen

Nyskrivet

Glimtar ur ett författarliv - en betraktelse från 2004

Palt