Feng shui, bland annat. Påskspecial


Kort efter att ha baxat en tung fåtölj in i tredje rummet kände jag att feng shuin stämde dåligt.
Inte blev det nån balans i hemmiljön efter flytten från sovrummet, dvs andra rummet av våra tre.

Lägenhetsboende är en bra lösning för ett par som lämnat behoven av stora utrymmen bakom sig. Bara att låsa och packa iväg om andan skulle falla på, och gränserna öppnas.
 Och takbyten, dränering och diverse reparationsarbeten fixar föreningen.
 Bekvämt och tid till andra sysslor. Bara brist på fantasi står i vägen, det gäller att tänka utanför boxen, i alla fall frysboxen.

Men visst finns det nackdelar.
 Tänkte inte på det, men vi har visst grannar runt om oss. Som hörs.
 Oundvikligt, och helt möjligt att stå ut med för det mesta. Men inte alltid.
 Tur att vi inte hade gäster under nyårshelgen, då gick det knappt att vistas hemma hos oss.
 Fest på hög nivå hos grannen. Dessutom är det mindre trevligt att höra mer av grannens TV-val än vad som kommer ur den egna apparaten.

Känslig för ljud, javisst , det ligger nog en del i det. Hustru Lena besväras inte i lika hög grad och har ändå fullt godkänd hörsel.
Vi pratade om saken häromdagen och den här lättstördheten har gjort sig påmind genom hela livet kom jag på.
 I logementet i samband med lumpen på I20 i Umeå.
 Rekryternas plåtskåp fungerade bra som väckarklocka både morgon och kväll. Själv vaknade jag alltid, om jag ens somnat, när "Burträskarn" släntrade in från sitt sena kvällspass under skivstången och rasslade i plåtskåpet samtidigt som han ljudligt smaskade i sig ett par äpplen innan sänggåendet. Bara som ett exempel.

Jo, för att återgå till att baxa fåtölj. Vilket jag ägnat morgonen åt. Vi har ordnat en TV-plats i sovrummet där vi ostörda kan få njuta "Hemma igen" eller annat tidsfördriv tillsamman utan att få volymförstärkningd från grannen vägg i vägg
 Det är bara det att utrymmet är i minsta laget och jag tänkte mig ett försök med att ställa den extra TV:n i tredje rummet, gästrummet som vi kallar det.
Nu är vi tillbaka på ruta ett. TV:n och fåtöljen är åter i sovrummet, andra rummet, och harmonin återkom direkt, feng shui har talat.

Vill tro att vi själva inte orsakar missnöje hos folk runt om oss, apropå ljudnivå.
Det är knappt jag vågar använda elvispen till våfflorna. Slamret lär väl höras till grannen och skapa revanschlusta.

Den här påskhelgen allraminst. Det blir en stilla vecka. Den traditionella påsklunchen är inställd och familjemedlemmarna äter var för sig på respektive hemort. Reseförbudet respekteras och traditionen återupptas nästa påsk. Då blir vi nog tretton personer runt matbordet igen - minst!


Ur Wikipedia: Feng shui eller fengshui (风水風水fēngshuǐ [1]) ([fəŋʃwei][2]) (bokstavligt: 'vind och vatten' [3]) är en kinesisk lära om hur den omgivande miljön påstås påverka allt levande. Den visar också hur människan genom ändringar i sin fysiska miljö kan utnyttja denna påstådda kunskap till sin fördel.[3][4][5]     "

Trevlig påsk!





Logementet 1971. Dock inte mitt plåtskåp

Populära inlägg i den här bloggen

Nyskrivet

Glimtar ur ett författarliv - en betraktelse från 2004

Palt