Middagsblogg

Stilla i lägenheten. Lågt hörs väggklockan hos tanten under oss slå 12.00. Vi bor på andra våningen och på tredje pågår en rejäl renovering, men det får vi stå ut med eftersom det var 35 år sen sist.
Men idag tyst här i vardagsrummet, förutom tolvslaget. Nästan som när tanten där uppe bodde kvar. Många tanter bor det i området, dock ingen här ,är bäst att skriva.

Ett tag sedan förra blogginlägget. Plötsligt är det februari och dagarna blir längre och ljusare. Igår kom en gnutta snö som nu har försvunnit lika fort.

Köpte en ny kamera inför resan till Lanzarote i början av förra månaden.
Orken tröt och bilderna blev inte så många som vanligt efter en semestertripp. Tog med mig en kraftig flunsa som valde att blomma ut rejält bland lavastenarna på ön.
Men ett par bilder ser ni här under.
Ville komma ifrån den stora systemkameran och investerade i en mindre som trots fickformatet kunde prestera minst lika bra bilder. Är ännu otränad inför alla möjligheter som finns i min Lumix.
Vi får får se om jag nånsin lär mig alla finesser , eller åtminstone en del.

Vid förra inlägget skrev jag att Edith är vårt yngsta barnbarn. Det gäller inte längre. Nu har hon blivit storasyster, vilket var det första hon sa på förskolan efter att ha varit hemma med mamma och pappa några dagar.
 Så småningom blir vi en knatte till på våra helgpromenader till lekplatsen i Stadsträdgården. Men Nils, som han heter, får växa till sig lite först.
Om någon undrar vad Edith spanar efter, så är det vattenpumpen som en tid stod i källaren.
Varje promenad avslutas med en titt ner i källaren. Inte kvar, säger vi, men hon litar inte på oss och vill kolla varje gång vi går förbi.



Som sagt, några bilder från resan. Klicka för större format.

Inte fel att lämna gråvädret

På väg

Växlande molnighet över Atlanten

Närmaste stranden i Puerto del Carmen

Han kanske värmer upp inför kvällens framträdande

Bougainvillea

Till nästa gång. Ha de!


Populära inlägg i den här bloggen

Nyskrivet

Glimtar ur ett författarliv - en betraktelse från 2004

Palt