Tält var det här

Vi har ett något mindre tält

En given runda på en sommarmorgon var i min ungdom en promenad längs Badsjön i Storuman för en titt bland alla gäster på campingen en bit bort. En sommar blev det några veckors jobb i receptionen och på packmoppen  bland alla tält och de på den tiden något färre husvagnarna. Campingen där uppe var välbesökt, mest var det norrmän som hittade dit de här åren på 1960 och -70 talet.


Det är inte mycket längre från vår bostad här hemma och ner till Lidköpings camping än vad det var från huset på Vallnäsvägen, så jag tog en bensträckare dit ner för någon timme sedan. Bilden ljuger eftersom tälten inte dominerar längre. Här huserar mest husbilar och husvagnar, men faktiskt har tälten blivit fler de sista åren. Så det är inte bara hustrun och jag själv som kan tänka oss en natt eller flera under tältduken. Men helst ska ju vädret vara lockande. Som nu, när Vänern ligger blank och jag tänker på att sjön en sån här dag påminner om Gardasjön där vi campade för många år sedan. Inte för att Kinnekulle ramar in sjön som bergen runt den italienska sjön, men ändå.


Värmen har ju lägrat sig här uppe i Norden, ja stora delar av Europa så det räcker. Norra Sverige har väl temperaturer som inte ligger Kreta efter - så det kan bli. Några spikade semesterplaner finns inte just nu och hustrun har en uppdelad sommar sett till arbete och jobbar på en dryg vecka till för att i augusti njuta ett par veckors ledighet igen.
Nog dyker det upp ett par tre barnbarn framöver, men ingen blir förvånad om vi plötsligt packar för att se oss om några dagar i augusti. Med eller utan tält. Vi är kända för att ha kort framförhållning.


Ett kvällsdopp efter jobbet var en nödvändighet igår kväll. Bilden här nedan är också från Kronocampingen som den heter här i Lidköping. Långgrunt är det, men att vada hela sjövägen över Kinneviken till Kinnekulle funkar inte även om det ser ut så på bilden.


Ha det gott. Vi hörs!



Populära inlägg i den här bloggen

Nyskrivet

Glimtar ur ett författarliv - en betraktelse från 2004

Palt