Värme

Pustar ut efter gårdagens värme. Plus 30 grader visade mätaren i bilen när vi via Tjörnbron passerade Stenungsund och Ljungskile på väg hem till Lidköping efter en dag på Orust. Riktig middag skulle vi inte orka med och vi stannade på ICA i Grästorp för inköp av snabblagad mat.
Grekisk värme, kände vi under den korta promenaden på parkeringens asfalt in i affären med den svala konditionerade luften.
Ett par färdiglagade frysrätter löste problemet med avsaknaden av kylbox i bilen och vi fortsatte de dryga tre milen hem.

Med den enkla middagen i magen orkade vi komma igenom ett par avsnitt av "Follow the money" innan vi trötta av bad, saltvatten och sol somnade,väl innan klockan slagit tio.

Bosatta vid innanhavet Vänern har det för vår del inte blivit så många resor till västkusten genom åren. Men  i tid räknat är det bara 1,5 timmes bilresa till exempelvis Hälleviksstrand och en fin och lättillgänglig badplats med liten strand för de små och stegar från klipporna för de större. Jag slängde mig i de salta vågorna från en utskjutade sviktbräda och sjönk som en sten mot botten. Saltvattnet i näsborrarna, när jag väl återkommit upp till ytan,fick mig att plötsligt förflyttas till Donsö och de salta baden med kusinerna på 60-talet.

Läsaren kanske märker en förändrad layout på bloggen idag. Mina datakunskaper står inte i paritet med intresset för att skriva så jag får prova mig fram - så länge jag inte ber en mer datakunnig person i min omgivning ordna en proffsigare modell. Hoppas det skrivna är läsbart - och så hörs vi, nästa gång . Ha de!

Nationaldag idag - 6 juni

Många nya hus högt på orten 

Bohuslänska klippor

Populära inlägg i den här bloggen

Nyskrivet

Glimtar ur ett författarliv - en betraktelse från 2004

Palt