Nu blommar det!



Blommor och blad kantar min väg till affären. Inte för att kameran fanns med vid det ärendet, men väl hemma gick jag tillbaka. Och det är som att hinna med ett grannt foto på ett böljande klargult rapsfält - passar man inte på är det för sent och blomningen är över.

Och ska något illustrera en studentdag så är bilden den rätta. Den infaller just idag och i skrivande stund blir dagen ett fint minne, åtminstone vädermässigt. En bit över 20 grader och skingras soldiset  lär studenterna svettas under finkläderna, behängda med många kilo blomster runt halsen som de är.


  För övrigt i staden så skrivs och talas om prästen i trakterna som inte vill upplåta kyrkan till skolavslutning - som varit det vanliga och en uppskattad tradition.
 Sorgligt att inte kunna komma överens om saken. Man frågar sig hur alla kyrkolokaler ska kunna fyllas om inte skolbarnen åtminstone en gång om året får ta sig en titt innanför väggarna.
  Kyrktätt är det för övrigt här, det är bara att ta en tur till Kinnekulle och se sig om, oräkneliga är kyrktornen som reser sig.


Läsaren minns kanske att jag nämnt att i mitt CV återfinns, bland annat högt och lågt, en ettårig fritidsledarutbildning vid Hållands Folkhögskola, med inriktning på Friskvård . Detta poängterade vi elever särskilt ; tidiga som vi var med att lansera friskvård som ett begrepp.
Så det är inte underligt att bloggen berört motionens betydelse fler än en gång. Friskvård har ju funnits i mitt huvud sedan 1972.
Bagarns barn, tänker någon. Nåja, skapligt i trim har jag haft lyckan att vara. Kanske inte på senaste tiden - så mycket friskt har inte funnits att vårda.
Men, är man bara inte sängliggande så finns alla chanser att rycka upp sig. Sluta grogga - ut och jogga! Vem sa det? kanske Bengt Bedrup.


Tennis är bra motion stod det i ICA-Kuriren som kom idag. Det tog vi fasta på när vi gästade dotter och barnbarn i Västerås över förra helgen.
Tre generationer på planen, fotona på de två yngre.
Dubbelspel med specialuppställning

Det var allt för idag, men på tal om detta med friskvård. Läs tidningsklippet från Norrbottens Kuriren 1973.  Till nästa gång: Ha de! 



Populära inlägg i den här bloggen

Nyskrivet

Glimtar ur ett författarliv - en betraktelse från 2004

Palt